Deze blogsite wil laten zien wat er leeft en bloeit in zomaar een stukje Ardens bos.
Camera's laten zien dat er vaak wild op bezoek komt.

donderdag 29 augustus 2024

Gedragingen ree en wasbeer


Vandaag kijken we naar de reeën en de wasbeertjes.
Doorgaans wandelen de reeën rustig, ze grazen wat, soms zetten ze een rustig drafje in. Ze schrikken snel maar zien ook snel dat er niets te schrikken is, af en toe maken ze hun gewei schoon aan een meeverend boompje.
De wasbeertjes krioelen nog steeds graag in de beek, ze beseffen niet dat ze ongenode gasten zijn, de kleintjes gaan steeds verder van moeder af. Als ze geen wolf tegenkomen trekken ze straks alleen de wereld in.

donderdag 22 augustus 2024

Dieren met jongen


De bocht in de beek was weer erg in trek, we zien er de groter gegroeide jonkies van de familie wasbeer, we zien de reiger en reeën. Verder kregen we bezoek van o.m. de eekhoorn en van moeder ree met kalf. In het nachtelijke donker was moeder even het kalf kwijt, maar dat komt in de video met ongeëvenaarde snelheid aansnellen.

woensdag 14 augustus 2024

Zwervende biggen


Deze week zagen we dan weer twee dan weer drie dan weer vier wilde zwijntjes tegelijk op het domein snuffelen en wroeten en eten, maar steeds zonder moeder of vader er bij, dat gebeurt zelden en het is wat verontrustend, maar wat moet je eraan doen? Ze lijken voorlopig hun buikjes vol te eten. De familie wasbeer was er ook weer, en voltallig, met al die kleintjes. En we zien ook de reiger in de jachthouding, een ree, een vos en vleermuizen.


woensdag 7 augustus 2024

Zwarte ooievaar, bronst, enz.


We zien deze week de zwarte ooievaar in zijn deftige pak de beek afschuimen naar eten.  Een duif komt wat uit de beek drinken. Een bok zit achter een geit aan, ze hollen heel wat heen en weer. Later komen ze samen nog eens hollend terug, maar 's nachts loopt de ree al weer rustig wat te eten in haar eentje. In de beek zien we nog een reiger, en een ree en ook het hele gezin wasbeer. Op warme dagen weet iedereen precies waar ze moeten zijn.



donderdag 1 augustus 2024

Bok achter geit aan


's Morgens om 6 uur liepen een reegeit en een -bok te spelen en te eten en te donderjagen in het eerste licht dat genoeg was voor kleur, dan valt de kleur sprookjesachtig weg, dan komt de kleur terug. Uiteindelijk loopt de ree het beeld uit, en gaat de bok haar achterna. Suspence.
Verder zien we twee everzwijnen de beek uitkomen om wat rond te scharrelen, ook een wasbeer duikt op uit de beek, hij loopt een rondje en gaat dan de beek weer in. Ook zien we een marter stil zitten, wat niet veel gebeurt, een das hobbelt langs, en de camera zag en hoorde ook dat we de paadjes weer eens vrij maaiden.