Deze blogsite wil laten zien wat er leeft en bloeit in zomaar een stukje Ardens bos.
Camera's laten zien dat er vaak wild op bezoek komt.

Onze nieuwe camera's

Sinds kort is de oude cameraset van Foscam vervangen door een nieuwe set van Bascom, deze geeft betere beelden en is eenvoudig te plaatsen.

De set bestaat uit een recorder en 4 camera's, deze zijn in 3 uitvoeringen te koop en wij hebben gekozen voor de middelste set. Genoeg mogelijkheden en de duurste uitvoering kan iets verder kijken, maar dat is in dit bosgebied niet echt noodzakelijk. 


Op de foto boven een van de camera's.

De set is voorzien van POE, dit houdt in dat er alleen een ethernetkabel moet worden aangelegd en die voorziet de camera ook van elektriciteit. De kabels gaan rechtstreeks naar de NVR (recorder). 


Bij de afstanden op het terrein van De verborgen wereld was het wel nodig om een set van extra kabels te kopen. Die zijn verkrijgbaar met stekkers en een tang met handleiding, want je moet ze wel zelf op maat maken, maar met enige oefening is dit goed te doen. 
De NVR kan ook aangesloten worden op een monitor, zodat je life mee kan kijken wat er gebeurt.

Als de camera in zijn blikveld een beweging ontdekt dan wordt er een opname gemaakt. Die kan je later terugkijken en desgewenst backuppen. Allerlei zaken zoals lengte van de opname, gevoeligheid bij beweging e.d. kunnen naar wens ingesteld worden.Leuk extraatje is dat er een app is die het mogelijk maakt om op je telefoon via internet mee te kijken, dit kunnen meerdere mensen zijn.

We sluiten af met een foto van de controlekamer van de acht camera's.