Deze blogsite wil laten zien wat er leeft en bloeit in zomaar een stukje Ardens bos.
Camera's laten zien dat er vaak wild op bezoek komt.

Even rondkijken

Dit is het domein: bomen, weitjes, de beek, de bron, de waterval, het huis, het kippenhok, de schuur, de houtopslag. Rond de 10.000 m2, een hectare. Een voetbalveld is een halve hectare.
Langs het terrein in de Ardennen loopt een doorgaande weg, waar het wild vooral 's avonds en 's nachts weinig tot geen hinder van ondervindt.

Aan de weg staat het woonhuis en een houten garage. Vanaf de weg gezien ligt er rechts van het huis een grasveld met kippenhok en houtopslag.

Langs het kippenhok loopt een paadje het bos in dat gaat door een bos van loofhout en vooral veel berken. Bij de beek aangekomen ga je rechtsaf en daarna de brug over, hier komt de beek het terrein binnen, waar een stuk bos is van vooral jonge bomen die vaak ten prooi vallen aan de stormen.

Doorgelopen kom je aan de rand van het terrein waar een mengeling is van loofhout en naaldhout.
Midden op het terrein is veel jong hout en een “heksenkring”van een aantal grote sparren.

Verder evenwijdig aan de beek ligt een moerasachtig gebied met diverse dode omgevallen bomen en daar steken we de beek weer over, hier verlaat de beek het terrein,via een brug.
In deze hoek staan voornamelijk loofbomen waaronder meerdere grote beuken.

Zo komen we weer bij het huis aan en achter het huis langs lopen we langs de waterval en kunnen we via een brug op het eiland komen. Via een regelmatig gemaaid veldje komen we bij de laatste brug en kunnen langs een overloopgebied van de beek weer naar het huis lopen.