Deze blogsite wil laten zien wat er leeft en bloeit in zomaar een stukje Ardens bos.
Camera's laten zien dat er vaak wild op bezoek komt.

donderdag 25 juli 2024

Jongen, prooi en pies


Deze week zien we dat de marter een vogel heeft gescoord, we zien een ree gezellig met haar jong overal van eten in een soort hemels licht, moeder plast nog even in de beek, de familie wasbeer wemelde in de beek, een kleintje klom geroutineerd een hoge boom in, en tot slot zien we een das die veel haast heeft.

donderdag 18 juli 2024

Roepende bok en ganzen


We horen deze week hoe een reebok een reegeit roept, zet het geluid dus aan. Het klinkt als een flinke mensen-nies. Even verder verschijnt de tekst "Eekhoorn gaat zijn gang" en dan is boven in beeld die eekhoorn supersnel alweer in de bomen verdwenen, gelukkig kun je even terugspoelen om de reuzesprong alsnog te zien. We zien verder o.m. ook de kreupele ree met het gezonde kalf nog even, en de gansjes die ineens ganzen zijn geworden, en een marter(achtige) die zo snel rent dat je niet precies kunt zien wat het is.


donderdag 11 juli 2024

Buizerd en ree met kalf


Deze week streek een buizerd neer op de ruif, hij bleef daar heel lang zitten terwijl hij zich verzorgde en een beetje om zich heen keek. Zo dichtbij gezien is hij groter dan wanneer je hem ziet vliegen. Verder zien we een reebokje dat een reekalfje achterna zit, een dartelende marter, de wilde kat en de manke ree met haar gezonde kalfje.

donderdag 4 juli 2024

Wasberin met jongen en meer


Het aantal wasberen in Wallonië groeit erg hard, maar dat kunnen die dieren niet helpen natuurlijk, zij doen wat de natuur hen laat doen. Deze week zien we een wasberin met vijf jongen die uit de beek de oever op waren gegaan toen moeder zag dat één jong ontbrak: dat zat nog op de andere oever onder het groen, dus moeder haalde hem of haar even op, zoals poezen dat ook doen.  Verder zien we o.m. de bever, spelende zwijneneen vos met een vreemde staart, een goudvink, een marter en een eekhoorn die beide een boom als brug gebruiken, een zwarte ooievaar,  een marter die speelt in het gras.