Deze blogsite wil laten zien wat er leeft en bloeit in zomaar een stukje Ardens bos.
Camera's laten zien dat er vaak wild op bezoek komt.

donderdag 27 juni 2024

Bever, zwijnen en meer


Omdat we nu al twee kippen zijn kwijgeraakt aan wasberen die meesters zijn in het inbreken, hebben we een nieuwe ren geplaatst. Het begin daarvan is op deze video te zien, plus op minuut 1:38 een wasbeer die in de hoek van het beeld probeert ook nog even het tijdelijke kippenhokje in te komen, gewoon overdag. Wat mislukte. Verder zien we onder meer dribbelende duiven, zwoegende zwijnen, een mooie merel, een manke ree en een ranke reebok. En aan het eind stapt zowaar de bever uit de beek.

woensdag 19 juni 2024

Ganzen weer terug


Deze week steelt een gezin Canadese ganzen de show. Ze lopen en zwemmen en leren van een hoge kant af in het water te springen, alles in de ganzenpas: pa en ma en 8 forse kuikens. Ze zijn betrekkelijk veilig, haast de enige vijand van ganzen zijn vossen en de mens. Verder zien we deze week de springende eekhoorn, de wasbeer, de wandelende reiger, de vos, en de ree die van de das schrikt.

donderdag 13 juni 2024

Bever, manke ree en meer


Een naar beeld deze week: een manke ree; we hebben er eerder een gezien, die kon daar uiteindelijk nog goed mee lopen. Verder zien we o.m. wasberen, de reiger (foto), de das en de bever, die voorbijzwom. Wij zouden hem graag zien blijven maar de waterstand in de beek vertoont vermoedelijk te grote verschillen voor hem (of haar). Deze week heeft alweer een wasbeer het gaas van de kippenren kapotgemaakt en een kip meegenomen. Maatregelen zijn onderweg.


donderdag 6 juni 2024

Kort en gevarieerd


Deze week een vliegdansend merelpaartje dat omwille van de liefde de vreemdste capriolen uithaalt om toch maar te zorgen dat er mereltjes blijven komen. En we zien ook de das, de wasbeer, een aantal reeën, een eend die zich uit de lucht laat vallen. En de eekhoorn die altijd speels aan het dartelen is maar nu even druk bezig is met takjes een blijvend onderkomen bij ons te maken. Hij is welkom.