We zien het reebokje regelmatig, maar in deze video zijn het er twee. Ze lopen vredig aan de waterkant, tot één van de twee iets hoort en dan zo snel wegrent dat de video alleen een vaag wolkje kan laten zien. De ander gaat er daan ook maar vandoor.
De ruif op ons domein is voor de marter (foto) en de wasbeer geen enkel probleem, ze klimmen er soepel en geroutineerd in. De vos zou dat ook graag willen, dat zie je zo. Hij loopt er rond en rond, kijkend of hij iets kan bedenken, wat niet zo is. Hij springt gewoon niet.
Een wasbeer ontdekt een stuk brood in de ruif en klimt er heen. Maar even later komt er nog een en die pakt ook wat. Waarna ze wat kibbelen maar uiteindelijk netjes om beurten doorgaan tot alles op is.
Deze video begint een beetje sloom, maar het wachten is de moeite waard. Je ziet ouders hun al grote jonkies voeren en voeren, en dan ineens gaan ze het huisje uit, de wereld in.
Een reebokje is een vaste gast geworden. In deze video zie je hoe hij zijn gewei komt vegen aan een boompje. Want zijn in het voorjaar nieuw aangegroeide gewei doet de oude bast eromheen afsterven en dat jeukt, en de lapjes afgestorven vel irriteren hem. Het vegen maakt het gewei schoon. Tot in oktober het gewei weer valt en de cyclus opnieuw begint. Tijdelijk kun je dan even niet aan het gewei zien of een reetje een bok of een geit is, maar je kunt het nog wel zien aan het witte staartje, dat heeft alleen een geitje.
De zwavelzwam begint geel, wordt dan oranje en eindigt vaak baksteenrood, het is alsof deze parasiet zich volzuigt met bomenbloed. Hier zie je de groeivorm, de console, goed. Onze video toont de recente zwavelzwam in meerdere stadia. Deze paddenstoel smaakt naar kippenvlees, de Engelsen noemen hem dan ook Chicken of the woods. Hier staat een recept.
Een reebokje scharrelde een paar dagen op het weitje, bij de beek en over de beek, hij was ineens even overal. Af en toe stond hij vlak voor de camera mooi te zijn met zijn geweitje.